Om Bessaker

Bessaker, med sine ca. 180 innbyggere, ligger i Åfjord kommune i Trøndelag. I bygda finner du blant annet restaurant, butikk, bensinpumpe, barnehage, fotballstadion, ballbinge, treningssenter og veterinær, i tillegg til flere små bedrifter du kan dra deg nytte av.

Tidligere var Bessaker et av anløpene til Hurtigruten, og selv om de ikke lenger anløper Bessaker kan du to ganger daglig se de imponerende skipene passere tett på.

Den tredje helga i juli hvert år går den berømte Fiskefestivalen av stabelen. Festivalen ble arrangert første gang i 1979, og er arrangert på frivillig basis av Bessakers innbyggere og venner. Hvert år tiltrekker den seg flere tusen mennesker, og du kan blant annet delta på fiskekonkurranse, aktiviteter på vannet, som «Ta Sjansen», konsert eller nyte noe godt å drikke i «Brøggula», som blir til en pub for helga.

Bessaker er kjent for fiske, dykking, vennlig gjestfrihet og uberørt natur. Bygda ligger midt i skipsleia, og har nydelig utsikt mot havet og skjærgården som skjermer mot havets krefter. Omgivelsene byr på mange muligheter til å oppleve den imponerende naturen på flere måter.

På Bessakerfjellet ligger en vindmøllepark bestående av 25 møller bygget i 2007-2008. På vindparkens høyeste punkt ligger «Møllestua». Dette er en liten hytte som er åpen for alle, med unik utsikt over både havet og innlandet. «Møllestua» er et perfekt turmål, enten om du liker å gå i fjellet eller langs vei.

På Løaholmen ligger Fosen havn, en viktig satsing for Åfjordsamfunnet.

På sjøsiden er det en dypvannskai for store lasteskip. På den andre siden er det en godt beskyttet småbåthavn, som egner seg for yachter, seilbåter og andre fritidsbåter. Med start fra havnen går en godt opplyst sykkel- og gangsti direkte til Bessaker sentrum.

 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler – små tekstfiler som lagres på enheten din og gir en bedre brukeropplevelse.

Vanligvis brukes informasjonskapsler for å opprettholde dine individuelle innstillinger, lagre informasjon i kurven, og dele anonyme sporingsdata fra tredjeparter som Google Analytics.

Informasjonskapsler gir vanligvis en bedre brukeropplevelse.  Du kan deaktivere informasjonskapsler på denne eller andre nettsider. Et alternativ for å gjøre dette er i nettleseren din. Velg «hjelp» eller sjekk i nettleserens innstillinger.